Ontharingslaser

De High Power LightSheer diodelaser is een geavanceerde technologie ontworpen om comfortabel en snel ongewenste haren duurzaam te reduceren. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.

De haar absorbeert de warmte van de laserstraal

De LightSheer produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid wordt hierbij niet beschadigd. De haren in de groeifase zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes in deze fase pigment of
melanine bevatten. Het laserlicht is het meest effectief bij haren in de actieve groeifase.

Veilig & huidvriendelijk

Om de huid extra te beschermen en te comfort te bieden heeft de LightSheer een uniekkoelsysteem, de zogenaamde ChillTip. Zoals de naam aangeeft, koelt de ChillTip de te behandelen huid af tot 4° Celsius. Door deze koeling is de behandelmethode goed te verdragen, waardoor verdoving overbodig is. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen met laserlicht worden behandeld, zoals gezicht, armen, benen, borst, rug en bikinilijn. Met uitzondering van de genitaliën en rondom de ogen, waaronder de wenkbrauwen.

Wat voelt u tijdens de behandeling?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel ervaren alsof er van dichtbij een elastiekje tegen uw huid geschoten wordt. De ChillTip zorgt ervoor dat uw huid gekoeld wordt en geeft u extra comfort. Na afloop van de behandeling blijft een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar, die na ongeveer half uur tot 12 uur verdwijnt.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

De groeicyclus van een haar bestaat uit verschillende fasen: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase worden behandeld. De normale tijdsduur van een LightSheer laserbehandeling is gemiddeld drie tot zeven keer met tussenpozen van zes tot twaalf weken. Beide afhankelijk van het te behandelen gebied.

Wat te doen vóór en ná de behandeling?

Vanaf zes weken vóór het begin van de behandeling, tot de laatste behandeling, zijn plukken, epileren of harsen niet toegestaan. Tevens mag u zeker zes weken voor de behandeling niet in de zon, onder de zonnebank of zelfbruinende crème o.i.d. te gebruiken. Laserstralen worden namelijk aangetrokken door een zongebruinde huid en kunnen dan niet effectief hun werk doen én kunnen bovendien pigmentplekken veroorzaken. Verder
adviseren wij u gedurende zes weken ná de behandeling niet te zonnebaden (geen zonnebank, zonlicht en zelfbruinende crème).

Bekijk hier uw vergoeding: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/laserontharing

Prijslijst laserontharing (in euro’s)

Vrouwen:
Bovenlip: 60
Kin: 75
Hals: 100
Wangen: 120
Bakkebaarden: 80
Wenkbrauw ts: 40
Wenkbrauw tussen en boven: 80

Voorhoofd: 75
Jukbeenderen: 65
Kin en bovenlip: 125
Hele gezicht: 250
Oksels: 80
Tepels: 80
Onderarmen: 150
Handen: 90
Streep op buik: 75

Bikinilijn klein: 150
Bikinilijn groot: 200
Bovenbenen: 300
Bovenbenen incl bikinilijn: 350
Onderbenen: 300
Hele benen incl biklijn: 550
Voeten: 90
Billen: 200

 

Mannen:
Baardlijn: 175
Nek: 110
Borst: 200
Buik: 175
Bovenste gedeelte rug: 250
Onderrug : 200
Rug met schouders: 395
Schouder stukje bovenarm: 200
Borst en buik: 350
Hele armen: 350