Couperose

Couperose is een aandoening waarbij de uiteinden van de bloedvaatjes wijder en daardoor zichtbaar zijn. Dit is vaak het meest opvallend op de wangen. Door verschillende oorzaken, zoals erfelijke aanleg en blootstelling aan sterk wisselende temperaturen (denk b.v. aan de sauna) worden deze vaten wijder. Het is een onschuldige huidaandoening die echter nooit vanzelf verdwijnt.

Wat kan de huidtherapeut voor u doen?

Coagulatie:

met behulp van stroom en een zeer dun naaldje wordt het bloedvaatje verwarmd en zo dicht gesmolten. Hierdoor is het vaatje niet meer zichtbaar. Er kan een klein korstje ontstaan dat binnen een paar dagen verdwijnt. De behandeling kan wat pijnlijk zijn en de huid zal enige tijd rood zijn.

Laser (middels Quadrostar)

De laser met een golflengte van 532nm richt zich op het oxy-haemoglobine in de bloedvaten. Door te variëren in pulsduur kunnen de behandelingen worden uitgevoerd met purpura (blauwe plekken) door het kapot maken van de bloedvaten, of met sub-purpura middels langzame verhitting van het bloedvat waarbij coagulatie optreed van het bloedvat.

NB De behandeling is vrij intensief maar het resultaat is wel blijvend. Hierbij moet echter vermeld worden dat vanwege de aanleg voor de ontwikkeling van couperose op den duur weer nieuwe vaatjes zichtbaar kunnen worden.

De huidtherapeut zal u advies geven over o.a. zongedrag, gebruik van alcohol en specerijen.

 

Tarieven Vaatlaser

Spider € 65

Enkele plekjes € 80

Diverse vaatjes couperose € 100

Wangen klein 150

Wangen groot 175

Wangen,  neus en kin 200

Zijkant hals 150

Decolleté 175

Tarieven elektrocoagulatie

30 minuten €38

45 minuten €57

60 minuten € 76