Overbeharing

Overbeharing is een aandoening in het gezicht of op het lichaam waarbij ongewenst haargroei aanwezig is. Overbeharing kan een probleem zijn, zowel bij vrouwen als bij mannen.

Er zijn twee vormen van Overbeharing

  • Hypertrichose: overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaan in de puberteit.

  • Hirsutisme: bij vrouwen kan haargroei optreden op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, borst, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen kunnen de haargroei meer dan gemiddeld zijn.

Wat zijn de oorzaken van overbeharing?

Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Een huidtherapeut kan zorgen voor een de verwijdering van ongewenste haren. Welke methode voor u het meest geschikt is wordt tijdens het intake gesprek bepaald. Het positieve resultaat van de behandeling verhoogt doorgaans het zelfvertrouwen.

Maar zelfs bij “definitieve” ontharing moet u er rekening mee houden dat na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien.

  • Elektrische epilatie: zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht, op het lichaam en bijvoorbeeld transplantaten. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner, waarna ze uiteindelijk verdwijnen. Elektrische epilatie is niet pijnloos maar de stroomsterkte is aan te passen zodat het wel draaglijk is.. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. De huidtherapeut werkt o.a. met de Blend-methode, waarbij twee verschillende elektrische stroompjes samen ervoor zorgen dat het haarzakje effectiever wordt ‘beschadigd’.
  • LightSheer Diode laser: is de meest effectieve manier van duurzaam ontharen. De LightSheer Diode laser kan gebruikt worden voor (bijna) alle huiden/rassen. Een goede laser met een gekoelde kop en variabele pulstijden (LightSheer diodelaser) kan dit allemaal aan.

Tijdens het intake gesprek wordt gekeken welke methode geschikt is.

Indien u kiest voor definitieve ontharing is het belangrijk dat u zes weken voor het begin van de behandeling niet meer met een pincet trekt, harst of trekken door middel van een touwtje. U mag wel de haren knippen of scheren.

Bekijk hier uw vergoeding: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/laserontharing

CONTACT

TARIEVEN ELEKTRISCH EPILEREN

30 min €43,00
45 min €64,50
60 min €86,00

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08:00 – 20:30
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 16:30
Donderdag 07:30 – 20:30
Vrijdag 08:00 – 17:00

LOCATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen of het onderstaande contactformulier invullen.