Microneedling is een effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen.

Hoe werkt microneedling:

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een pen met kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule kanaaltjes zijn voor het blote oog niet zichtbaar en maar verwonden precies genoeg om de huid te activeren. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentaties vervagen door de huidvernieuwing. Deze factoren zorgen voor huidverjonging.

Tijdens de behandeling kan er op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden.

Microneedling behandelmogelijkheden:

Huidverstrakking en –verjonging:

  • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Stimuleert de aanmaak van Collageen
  • De huid wordt steviger en gladder

Acne littekens en striae:

  • Vult het littekenweefsel op
  • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces van de wond

Hyperpigmentatie:

  • Verbetert pigmentproblemen
  • Overmatig pigment breekt af
  • De huid gaat er stralender uitzien

Hoe ervaart u de behandeling?

Nadat de huid vooraf gereinigd is wordt een gel of serum aangebracht. De pen wordt in ronddraaiende bewegingen over de huid gebracht terwijl de naaldjes gecontroleerd in de huid pulseert.

De microneedling behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid en goed te verdragen is zonder verdoving. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking. (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts).

Hoe ziet de huid er na de microneedling behandeling uit?

Afhankelijk van het huidoppervlak en de behandeldiepte kan de huid er rood en gezwollen uit gaan zien. Ook kunnen er kleine korstjes ontstaan en kan de huid gaan vervellen. Bij sommige huidtypes zal dit snel verdwijnen, bij andere kan dit enkele dagen aanblijven. De roodheid kan met camouflage Lycogel behandeld worden. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op de behandelde huid.

CONTACT

TARIEVEN MICRONEEDLING BEHANDELINGEN

1 sessie a 45 min € 145,00
aanbieding

kuur van 3

€ 399,00

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08:00 – 20:30
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 16:30
Donderdag 07:30 – 20:30
Vrijdag 08:00 – 17:00

LOCATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen of het onderstaande contactformulier invullen.