Lymftaping

Lymftape is een elastische tape, dat wordt gebruikt in de behandeling van lymfoedeem. Deze speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Door het vakkundig aanbrengen ervan, wordt de opperhuid als het ware iets opgelicht van de onderliggende huidlagen. Hierdoor komt er ruimte tussen de verschillende huidlagen. De ruimte die tussen de huidlagen vrij komt zorgt voor een drukafname, en door de gewone lichaamsbeweging wordt de huid continue gemasseerd op de plaatsen waar de pleister is opgeplakt.

Lymftape kan worden gebruikt bij

  • Littekentherapie: bij fibrotisch (verhard) weefsel en (verkleefde) littekens wordt met smalle strookjes lymftape een raster over het litteken of het fibrotisch gebied geplakt. Door de strookjes met rek op het litteken te plakken wordt het litteken als het ware uit het weefsel omhoog getild. Tevens wordt de nieuwvorming van lymfevaatjes onder het litteken op deze wijze gestimuleerd.
  • Lymfoedeem: lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is; dus als er sprake is van mechanische insufficiëntie.

De lymftape wordt op het oedemateus gebied of het litteken aangebracht, vervolgens blijft de tape ongeveer een week zitten. U kunt met de tape onder de douche.

CONTACT

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08:00 – 20:30
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 16:30
Donderdag 07:30 – 20:30
Vrijdag 08:00 – 17:00

LOCATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen of het onderstaande contactformulier invullen.