Project omschrijving

Couperose Huidtherapie Amersfoort

Couperose

Couperose – oftewel ontsierende rode of blauwe bloedvaatjes op wangen, kin, voorhoofd en neus- is een aandoening waarbij de uiteinden van de bloedvaatjes wijder worden en daardoor zichtbaar zijn. Door verschillende oorzaken, zoals erfelijke aanleg en blootstelling aan sterk wisselende temperaturen (denk b.v. aan de sauna) worden deze vaten wijder. Het is een onschuldige huidaandoening die echter nooit vanzelf verdwijnt.

Wat kan de huidtherapeut voor u doen?

Camouflage

Kleurverschil in de beschadigde of aangedane huid onopvallend te maken.

Coagulatie

Met behulp van stroom en een zeer dun naaldje wordt het bloedvaatje verwarmd en zo dichtgesmolten. Hierdoor is het vaatje niet meer zichtbaar. Er kan een klein korstje ontstaan dat binnen een paar dagen verdwijnt. De behandeling kan wat pijnlijk zijn en de huid zal enige tijd rood zijn.

Laser

In het bloed zit een kleurstof hemoglobine. Dit absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed en de vaatwand op, met als gevolg dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Een behandeling met laser voelt als kleine prikjes in de huid.

De behandeling is vrij intensief maar met een goed resultaat!. Vanwege de aanleg voor de ontwikkeling van couperose is het mogelijk dat op den duur weer nieuwe vaatjes zichtbaar kunnen worden.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld met cold packs. De eerste dagen kan de huid wat rood en gezwollen zijn, ook kunnen er minuscule korstjes ontstaan. Het is belangrijk na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan zonlicht, zonnebank, sauna, gekruid eten en alcohol. Ook intensief sporten is de eerste dagen af te raden. Bescherm uw huid goed met een crème die bij u past. Na 1 dag mag u het gebied eventueel camoufleren met een lichte make-up.

Wij kunnen u hier een passend advies in geven.

Tarieven Vaatlaser

Spider € 65
Enkele plekjes € 80
Diverse vaatjes couperose € 100
Wangen klein 150
Wangen groot 175
Wangen,  neus en kin 200
Zijkant hals 150
Decolleté 175

Tarieven elektrocoagulatie

30 minuten €38
45 minuten €57
60 minuten € 76

CONTACT

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08:00 – 22:00
Dinsdag 07:30 – 17:30
Woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag 07:30 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 17:00

LOCATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen of het onderstaande contactformulier invullen.