Elektrocoagulatie is een techniek waarbij met behulp van elektrische stroom en een heel dun naaldje verschillende huidproblemen behandeld kunnen worden.
Wanneer er stroom door de naald gaat ontstaat er warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat bijvoorbeeld chronisch verwijde bloedvaatjes dichtgebrand worden.
Elektrocoagulatie kan bij de volgende aandoeningen toegepast worden:

  • milia: (gerstekorrels) veel voorkomende oppervlakkige minuscule holtes die gevuld zijn met opeengehoopt en verhoornd talg. De oorzaak is onbekend en de behandeling eenvoudig. De talgprop wordt aangeprikt waardoor deze zachter wordt en door het lichaam zelf afgevoerd kan worden

  • fibromen: kleine onschuldige huidkleurige huidaanhangsels die vaak voorkomen in het gezicht, in de hals en onder de oksels. Ze worden als ontsierend en/of irriterend ervaren.

  • dermatosis papulosa nigra: kleine donkerbruin tot zwart gekleurde wratjes die voorkomen voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Ze komen m.n. voor in de hals en het gezicht en ze geven vooral cosmetische klachten. Omdat de te behandelen huid en de wratjes veel pigment bevatten bestaat er een kleine kans dat er na de behandeling een licht vlekje te zien is. Dit kan een paar weken aanhouden, maar verdwijnt vanzelf.

  • couperose/ teleangiëctasieën: chronisch verwijde bloedvaatjes die meestal voorkomen op de wangen. Het is een onschuldige huidaandoening die echter nooit vanzelf verdwijnt.

  • spider naevus: dit is een soort spinnetje van bloedvaatjes met vaak een iets verdikt centrum. Een spider naevus wordt op dezelfde wijze behandeld als teleangiëctasieën.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling nog enige tijd rood zijn en wat branderig aanvoelen, dit is normaal.
Eventueel ontstane korstjes verdwijnen vanzelf, het is belangrijk er niet aan te krabben. Beter is het ze soepel te houden met een vettere crème.

Na 1 dag kunt u het huidgebied eventueel camoufleren met een lichte make-up. Het is van belang voorzichtig te zijn met het verwijderen ervan, dus zomin mogelijk te wrijven.

Na de behandeling van couperose is het beter de eerste week na de behandeling: zon / zonnebank, rokerige ruimtes, wisselende temperaturen (sauna), gekruid eten en alcohol te mijden. Ook is het beter de eerste week niet te intensief te sporten.

De behandeling is vrij intensief maar het resultaat is wel blijvend. Hierbij moet echter vermeld worden dat vanwege een aanleg voor de ontwikkeling van couperose op den duur weer nieuwe vaatjes zichtbaar kunnen worden.

CONTACT

TARIEVEN COAGULATIE BEHANDELINGEN

30 minuten € 45,00
45 minuten € 67,50
60 minuten € 90,00

OPENINGSTIJDEN

Maandag 08:00 – 20:30
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 16:30
Donderdag 07:30 – 20:30
Vrijdag 08:00 – 17:00

LOCATIE

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het maken van een afspraak of voor informatie kunt u bellen of het onderstaande contactformulier invullen.